default_mobilelogo

animate dierenoppas

De ochtend voor we de volgende nacht op reis vetrokken, bleek onze kat Mimi heel erg ziek. Ze at niet meer, dronk niet meer en bleef op haar zelfde plaatsje zitten. Een spoed-afspraak bij de dierenarts leerde ons dat ze een erg ontstoken tand had, waarbij de etter tot in haar oogje was doorgedrongen. De behandeling bestond uit één antibioticaspuit bij de dierenarts om de ontsteking van de tand tegen te gaan en een zalfje 2x daags in het oog te masseren.

Zoals elk jaar hadden wij ervoor gekozen om tijdens onze reis onze katten in hun vertrouwde omgeving te laten rondlopen, waarbij de grootouders hen 2x per dag eten kwamen geven. Maar een zalfje aanbrengen in het oog, dat is toch nog een ander paar mouwen! Niemand uit onze buurt zag het zich te doen, en familie die het wel zou kunnen, woonde te ver. De klok tikte verder en gelukkig kwamen we via “onze goede vriend google” op het spoor van Ani-mate. Een vriendelijke stem aan de andere kant van de lijn stelde voor om eerst eens te komen kijken naar de kat in kwestie en naar de omgeving. Dat klonk al positief. Uit het eerste contact met Mimi bleek al de ervaring en de zachtheid waarmee Renée met dieren omgaat. We waren gerustgesteld. Mimi zou goed worden verzorgd.

Op reis kregen we af en toe een sms’je over hoe het met Mimi ging. Na een paar dagen kwam echter de vraag of Renée met Mimi opnieuw naar de dierenarts mocht gaan, omdat het oogje niet voldoende genas en ook het andere oogje begon te ontsteken. De dierenarts stelde voor de behandeling te intensifiëren met per dag naast de zalf in beide ogen, ook druppeltjes en een antibioticapilletje. Na enkele dagen waren de beide oogjes al veel beter.
We zijn Renée heel dankbaar voor het initiatief om een 2e keer naar de dierenarts te gaan teneinde mogelijkse blijvende schade in de oogjes te voorkomen. Aangezien onze katten vrij rondlopen in de tuin en die van onze buren, was Mimi op een dag niet uitgekomen. Dat gebeurt nog wel eens, maar nu was het wel belangrijk dat ze de voorgeschreven medische behandelingen kreeg. Daarop heeft Renée de verantwoordelijkheid genomen om verschillende keren per dag te komen kijken. Een heel mooi teken van engagement ten aanzien van het welzijn van onze dieren. Uiteindelijk is Mimi tevoorschijn gekomen en kreeg de hele story een happy end.
Veerle en Wim

Contact

 omgeving de vlaamse ardennen, ronse, oudenaarde, dierenverzorging Omgeving: De Vlaamse Ardennen - Oudenaarde, Ronse, Maarkedal, Brakel, Zottegem, Kluisbergen, Gavere-Asper, Zwalm...
 uitlaten hond, verzorging kat en huisdieren  Telefoonnummer: 0472/687521
 animate verzorging dieren aan huis  Email: info@ani-mate.be
 animate uitlaten hond, uitlaatservice, ervaring hond en kat  Timing: 09:00 - 20:00