default_mobilelogo

dierenoppas animate

 

Ani-Mate dierenoppas

Gaat u graag eens op reis of op weekend? Moet u worden opgenomen in het ziekenhuis? Heeft u een slechte ervaring met een andere dierenopvang?
Kan u spijtig genoeg uw dier(en) niet meenemen op vakantie?
Dan bied ik u de perfecte oplossing aan.

Ani-Mate geeft professionele dierenoppas aan huis!

 

 

 

 

Dierenoppas

Wat zijn de voordelen?

U moet uw dier niet naar een asiel, hotel, pension of dergelijke brengen. De kans dat uw dier ziek wordt, stress of een ander trauma krijgt is veel kleiner. Uw dier voelt zich veel geruster, veiliger en gelukkiger in zijn vertrouwde omgeving.

Hoe ga ik te werk? 

Ani-mate is een professionele en verzekerde dierenoppas voor zowel kleine als grote huisdieren: van vissen, een hamster tot een hond, schaap of een paard. Alle dieren kunnen worden verzorgd door Ani-mate. Dit kan zowel voor één als meerdere huisdieren. Ani-Mate biedt ook een uitlaatservice aan voor dieren al of niet in combinatie met dierenoppas.

U kan met een gerust hart uw dieren achterlaten! Ik zorg ervoor dat uw dier(en) niets te kort komt! Ze krijgen mijn volle aandacht en liefde!

Moest er toch iets ernstig gebeuren dat ik niet kan verzorgen, wordt de dierenarts direct ingeschakeld. Dit allemaal overeengekomen in het contract dat we samen opstellen.

Diensten

Uw dier wordt voorzien van vers water en voedsel. De dieren krijgen indien nodig hun medicatie. De kattenbak wordt zo nodig gereinigd en gebeurde ongelukjes worden opgeruimd. Het kippen- en konijnenhok worden verschoond en de paardenstal wordt uitgemest. Uw hond wordt uitgelaten, uw paard wordt gelongeerd. Uw dier krijgt de juiste aandacht en verzorging.

In overleg kunnen er extra diensten worden aangeboden door Ani-Mate. Gaande van de brievenbus legen, op- en aflaten van rolluiken, een stofzuigbeurt, de planten water geven, de vuilnis buiten zetten, een extra oppasbeurt, vachtverzorging. U op de hoogte houden behoort ook tot de mogelijkheden.

Hoe verloopt een oppasbezoek?

Als eerste controleer ik of alles zowel buiten als binnen in huis normaal is. Alle ramen en deuren worden gecontroleerd op onregelmatigheden.

Bij het binnenkomen van het huis worden de dieren begroet. Indien een dier zich niet direct laat zien, wordt het gezocht. Bij elk huisbezoek moeten alle dieren altijd gezien worden om te kunnen controleren of ze nog gezond zijn.

De eten en drinkbakjes worden gereinigd en terug gevuld met vers voedsel en water.

De kattenbak wordt proper gemaakt. De korrels rond de bak worden opgeruimd. Indien gevraagd, wordt er gestofzuigd.

Indien de klant dit wenst worden nu de overige huistaken uitgevoerd. Dit kan bv. zijn de planten water geven.

Indien de klant dit wenst wordt er nu met de hond(en) gewandeld of wordt het paard gelongeerd.

Nadat alle taken afgewerkt zijn is er nu tijd voor een knuffel en speelmoment, indien het dier dit wenst.

Wanneer het tijd is om terug te vertrekken controleer ik alle dieren nog eens en controleer ik of er geen dier opgesloten zit. Ik geef de dieren nog een laatste knuffel en ik zorg ervoor dat alle ramen en deuren goed gesloten zijn en vertrek naar mijn volgende klant.

Waarom kiezen voor Ani-Mate?

 • De oppas gebeurt steeds door dezelfde persoon waardoor er met de dieren een betere vertrouwensband wordt opgebouwd.
 • Het dier blijft in zijn vertrouwde omgeving.
 • Als eigenaar moet u niet meer op zoek gaan naar een pension of hotel voor uw dier.
 • Het huis heeft een bewoonde indruk (rolluiken op en neer laten, brievenbus ledigen, er komt iemand over de vloer,...)
 • Het dier krijgt geen stress omdat dat hij niet weggebracht moet worden.
 • Ik heb een rijke achtergrond waardoor dat er niet alleen aan “dierenoppas” wordt gedaan. Door mijn kennis over EHBO, gedrag, dierenspiegel, verzorging,.... Is uw dier in zeer goede handen.
  Een filmpje, tekst of foto van het dier kan tijdens zijn thuisverblijf worden doorgestuurd.
 • Uw dier krijgt elke dag de nodige aandacht.

 

Wat wordt er van u verwacht?

 • Het ter beschikking stellen van het nodige voedsel, medicatie, kattenbakvulling, strooisel, materiaal om de hokken te reinigen, andere verzorgingsproducten en verzorgingsmateriaal. Alles wat nodig is om uw dier de juiste professionele aandacht en verzorging te geven.
 • De buren ervan op de hoogte brengen dat u een dierenoppas hebt ingeschakeld (en/of andere mensen die anders een oogje in het zeil houden).
 • U heeft zelf een familiale verzekering.

Kennismakingsgesprek

 • Dit gesprek gaat door bij u thuis en is gratis. Het is belangrijk om zowel de dieren als de eigenaar(s) te leren kennen. De juiste voeding en verzorging voor het dier wordt besproken. Er wordt een rondleiding gegeven op de plaatsen waar het dier zich kan bevinden. Een overeenkomst wordt opgemaakt met de juiste noden voor uw dier.
 • Er wordt een sleutelcontract opgesteld en afgesproken wanneer de huissleutel overhandigd wordt.